LCD screen on StereoPi v2

StereoPi v2 hardware questions
Post Reply
Excel
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2021 10:25 am

LCD screen on StereoPi v2

Post by Excel »

Hi 👋
I just received my StereoPi v2 (camera kit), with the LCD screen, but I can't figure how to plug the pins.
I've seen any information on the website/wiki/forum. Si, I just used a schematic from the manufacturer to know which pins corresponds to wich GPIOs.

Unfortunatly, the LCD screen don't show anything. The backlight is ON, but nothing more.

I'm looking in the "stereopi.conf" file but I see nothing related to this LCD.

If anybody knows how to setup this LCD screen, that could be really nice !

User avatar
Realizator
Site Admin
Posts: 852
Joined: Tue Apr 16, 2019 9:23 am
Contact:

Re: LCD screen on StereoPi v2

Post by Realizator »

Hi Excel,
We've posted Quick Start guides for the StereoPi v2 and for the Camera Kit assembly.

If you have any questions - let us know, and we'll fix/improve our guides!
Eugene a.k.a. Realizator

thismarty
Posts: 13
Joined: Sun Mar 14, 2021 6:17 am

Re: LCD screen on StereoPi v2

Post by thismarty »

Same here.

I followed the recently-posted instructions, made sure to get the wires connected properly (ie. ignored the wire colors in the diagram), and yet all I get on the LCD is the backlight - no image.

Note that my kit setup otherwise works - plugging a display into the micro-HDMI gets gets the expected display output.

It's just that LCD.

Could mine be defective?

User avatar
Realizator
Site Admin
Posts: 852
Joined: Tue Apr 16, 2019 9:23 am
Contact:

Re: LCD screen on StereoPi v2

Post by Realizator »

Could you please check you turned on the LCD support in the SLP2?
You can find this option description here in our guide. This page is accessible by Menu -> Device settings -> Display.
Eugene a.k.a. Realizator

thismarty
Posts: 13
Joined: Sun Mar 14, 2021 6:17 am

Re: LCD screen on StereoPi v2

Post by thismarty »

Heya, Realizator!

You beat me to the punch - I just logged in to post that I found that setting.

And it worked! ;-)

Thanks!

Post Reply