command line

Other software discussion
Post Reply
bchamp
Posts: 3
Joined: Thu Jan 16, 2020 11:03 pm

command line

Post by bchamp » Thu Jan 16, 2020 11:06 pm

How can I set up the stereopi to access the command line? I would like to run scripts to take pictures at specific time intervals

stereomaton
Posts: 132
Joined: Tue May 21, 2019 12:33 pm
Location: France

Re: command line

Post by stereomaton » Fri Jan 17, 2020 8:41 am

If you use SLP variant of the operating system (which is the default delivered with the kit), remote console access is enabled by default through SSH protocole. See https://wiki.stereopi.com/index.php?tit ... 99_section for credentials.
Stereophotographer and hacker
Despite my quite active participation in the forum, I am not in the StereoPi team
StereoPi Standard Edition + CM3Lite module

User avatar
Realizator
Site Admin
Posts: 451
Joined: Tue Apr 16, 2019 9:23 am
Contact:

Re: command line

Post by Realizator » Fri Jan 17, 2020 2:44 pm

Stereomaton thank you! :-)
Bchamp, do not forget to unlock a filesystem before changes! Also we have MC installed in SLP, so you can use it if you like.
Eugene a.k.a. Realizator

Post Reply