Photo capture fails.

S.L.P. image questions, stereoscopic video livestream and recording, stereoscopic photo capture etc.
Post Reply
kvic
Posts: 7
Joined: Sat May 15, 2021 9:31 pm

Photo capture fails.

Post by kvic »

Dear forum members,

I have the following issue: I can make videos via pressing the record button on the WebUI or even by pressing the preconfigured GPIO button on a display HAT (strangely this only works while also the WebUI is displayed). However I cannot make photo snapshots. If I click on the WebUI's make photo button, I get a failed text on the bottom left. If I click this text (it's a link actually), a new tab opens in the browser with [IP address of Pi]/dl.php?file=failed and there the only text is: Wrong file. If I press the GPIO button preconfigured for taking photos, nothing happens. I can make photos via SSH by starting e.g. sudo raspistill -o photo-210603.jpg while I'm in /mnt/DCIM. Now I use SLP 2 image, v 0.8.19 and I cannot find the file /var/www/html/make_photo.php (that existed under SLP 0.2.3), so I cannot check what is trying to be run when I press the photo button on the WebUI. Maybe it tries to save to a different folder than /mnt/DCIM ? How can I check this ? On the admin panel MicroSDcard is set, so I believe photos should be stored in this folder. The video files are there at least, but no photos.
Could someone please help?
Further details: StereoPI 1 board with 2 Pi v2 camera modules, CM 3+ Lite and microSD card, Waveshare 1.3" TFT HAT with 4 buttons

User avatar
zoldaten
Posts: 47
Joined: Fri Apr 26, 2019 7:07 am

Re: Photo capture fails.

Post by zoldaten »

If I press the GPIO button preconfigured for taking photos, nothing happens.
As i found out when you set up GPIO button in settings stereopi starts capturing video when it starts.
To stop the process GPIO button preconfigured should be pulled to GND. So i put physical button linked it with GPIO5 and GND on a raspberry.
Stereopi should start with button pressed (see explanation above). To take a video just unpress the button and to stop press it again.
While to videocapturing is on you cannot make a photo so it leads to error.
Try to kill raspivid process but it will reborn as GPIO in settings is switch on.
I cannot find the file /var/www/html/make_photo.php (that existed under SLP 0.2.3), so I cannot check what is trying to be run when I press the photo button on the WebUI.
make_photo.php replaced with dl.php and javascripts as i investigated.
Maybe it tries to save to a different folder than /mnt/DCIM ? How can I check this ?
All photos still go to /mnt/DCIM. Just visit the dir or update if u`re already there.

Post Reply