Search found 7 matches

by HelplessPineapple
Thu May 05, 2022 10:01 am
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

No, but it‘s very hard to get a CM4 or CM3 right now. That‘s why we decided to use the CM1 boards.

If the CM4 will be available again, we will certainly use the StereoPi V2.

In this case, I suppose it makes sense to order a new StereoPi v0.9. Thanks for your help! :)
by HelplessPineapple
Wed May 04, 2022 8:38 am
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

I tested the StereoPi board now with a CM3 ( after changing R15 & R17) and the board works perfectly well. So the problems only occur when using the CM1 boards. @Realizator: Have you tested the StereoPi board already with a CM1 and validated that it works? In this case, I assume that there has to be...
by HelplessPineapple
Fri Apr 29, 2022 12:26 pm
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

Yes, two different 3A Lab Bench Power Supplies and also via the MicroUSB Connector.
by HelplessPineapple
Thu Apr 28, 2022 11:54 am
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

I already tried the trick with the "X"-s boot delay, but sadly it did not work, although the delay gets detected by the Pi during boot-up. Yes, the 2nd CM1 booted successfully with the StereoPi, that 's why I tried multiple Raspbian images with both Compute Modules. And both of them boot SOMETIMES w...
by HelplessPineapple
Thu Apr 28, 2022 9:18 am
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

I have tried multiple Raspbian images again and the CM1 sometimes boots up regularly with some of them. For example, it works from time to time with "2022-04-04-raspios-bullseye-armhf-lite" and "2019-09-26-raspbian-buster-lite", but not with "2020-02-13-raspbian-buster-lite" or "2019-04-08-raspbian-...
by HelplessPineapple
Thu Apr 28, 2022 8:25 am
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

Re: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

Hi Realizator, thanks for the quick response! :) 1. No micro SD card is inserted into the StereoPi. 2. The BOOT jumper is open (no bridge inserted into it). Only when new firmware is loaded into the eMMC, the jumper is inserted (which does work very well) 3. I already tried both options - the result...
by HelplessPineapple
Wed Apr 27, 2022 6:02 pm
Forum: StereoPi hardware
Topic: CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup
Replies: 11
Views: 1556

CM1 with StereoPi v0.9 gets stuck in rainbow screen during bootup

Hello, I am using a CM1 with the StereoPi v0.9 slim edition with the SMD header and dual USB socket soldered onto it. The CM1 eMMC has already been flashed with a custom Raspbian image. It works perfectly fine with the Raspberry Pi Development Board. But when I try to boot it with the StereoPi board...